Ajatus katkesi

29.12.2013                                                  Helsinki – Auvillers-les-Forges 1731 km

Mon_Idee_FR.JPG

Tässä loppuu taajama nimeltä Mon Idée eli "minun ajatukseni". Taajama sijaitsee Auvillers-les-Forgesin kunnassa Ranskan Ardenneilla. Taajamassa on muutama talo, hotelli-ravintola Mon Idée ja Mon Idéen koulu.

Kun Mon Idée tuli autoretkellä  vastaan, nimen valinta nauratti: loppuivatko ideat kesken  vai tuliko nimitoimikunnassa riita ja MINUN nimiehdotukseni voitti?

Tien D8043 varrella oleva Mon Idée ei kuitenkaan ole ainoa. Lännempänä Pohjois-Ranskassa Barzy-en-Thiérachen kunnassa on toinen kylä, jonka nimi on Mon Idée. Kolmas Mon Idéen taajama on rajan takana Belgiassa Neufchâteaun kunnassa. Belgian Mon Idéen tienoilla virtaa puro nimeltä Ruisseau de Mon Idée, joka on ehkä nimetty Mon Idée-nimisen talon mukaan.

Talon nimenä Mon Idée esiintyy muun muassa Etelä-Ranskassa Cahorsin lähettyvillä ja Pohjois-Ranskassa Gricourtin kunnassa, jossa talon mukaan on nimetty myös tie. Myös Sveitsissä Thônexissa Geneven lähettyvillä on katu nimeltä Route de Mon Idée ja toinen nimeltä Impasse de Mon Idée  ajatukset umpikujassa!

Ehkäpä Mon Idéen suomenkielinen vastine olisikin Ihantola? Esimerkiksi Helsingissä Karhupuiston nurkalla on komea jugend-talo nimeltä Ihantola.

Muita postikortteja Ranskasta:

Calais

Carry le Rouet

Finistère

Les deux caps

Lille

Longwy

Marseille

Reims

Stanislauksen aukio

Le Corbusier’n Cité Radieuse

Metz

Metzin joulupukit

Postikortteja Pariisista